2.20.2015

Боор



Боорду кууруп же кайнатып бышырса болот. Боордо витамин көп. Ал – тез быша турган тамактын бири. Боорду сууга салып, туз татытып, 30-40 мүнөтчө кайнатып, бышкан кезде, келки-келки туурап, шакекче кесилген пияз менен жесе болот. Ал эми боордон куурдак жасаш үчүн, адегенде майды ысык кылып, 2-3 баш тууралган пиязды кызарта кууруп, келки-келки кесилген боорду салып, бир аз куурулгандан кийин, сарымсакты, помидорду кошуп, кызара бышкан кезде калемпирден же мурчтан сээп, жарым стакан суу куюп, бир саамга демдеп коёт. Боор солкулдак, чалараак куурулса, жегиликтүү болот.

Эля Муратбек кызы, Шоокум Журналы, 01.01.2008-ж.


Улуттук тамактын башка түрлөрү


Комментариев нет:

Отправить комментарий